Oma tili

XC Party kasvaa – Tervetuloa mukaan XC Master Reetta Hallila!

Trail Team valmentajaksi tulee syyskuussa mukaan Reetta Hallila, liikunta-alan ammattilainen ja luontoliikkuja. Reetan treeneihin pääsee myös muissa XC Partyn palveluissa. Tässä hänen esittely:

Olen Reetta, 25–vuotias intohimoinen kestävyysliikkuja ja kilpakuntoilija. Opiskelen Jyväskylän yliopistossa pääaineenani liikuntapedagogiikka. Valmistun liikunnan ja terveystiedon opettajaksi keväällä 2023. 

Sydämeni sykkii luontoliikunnalle: harrastan aktiivisesti juoksua, maantiepyöräilyä ja hiihtoa. Lisäksi viikko-ohjelmaani kuuluu lihaskuntotreenit. Urheilutaustaa minulla löytyy ratamelonnasta aina maajoukkuetasolta saakka. Parhaita saavutuksiani melonnan parissa ovat nuorten ja aikuisten suomenmestaruusmitalit sekä pohjoismaiden mestaruus. Fysiologian opinnot ja vuosien kokemus tavoitteellisesta urheilusta, välillä myös kantapään kautta, ovat kerryttäneet minulle vankan ymmärryksen harjoittelun rytmittämisestä ja elimistön toiminnasta kuormituksessa sekä levossa. Tavoitteellinen urheilu opetti minulle valtavasti itsestäni, sekä mielen että kehon tasolla, ja näistä opeista minulla on ammennettavaa nykyään valmentajan roolissa. 

Reetta on intohimoinen luontoliikkuja ja liikunta-alan ammattilainen.

Urheilu-uran jälkeen liikunnan toteuttamisen tavat ja tarkoitukset ovat muuttuneet. Nykyään treenaaminen ja liikkuminen ovat minulle keino haastaa itseä ja kokea moninaisia tunteita: hyvää oloa, jännitystä, tyytyväisyyttä, pystyvyyttä ja onnea. Lisäksi liikunta tarjoaa minulle mahdollisuuden elämyksiin ja uudenlaisiin kokemuksiin, sosiaaliseen yhdessäoloon samanhenkisten ihmisten kanssa ja väylän palautua arjen kuormituksesta. Sytyn itseni haastamisesta ja siksi löydän itseni säännöllisesti tehotreenien ja kilpakuntotapahtumien parista.

Henkilökohtaisella tasolla ja valmentajana minua kiehtoo arjen ja liikunnan yhdistäminen. Arjessa ajankäytöstä kilpailee, ainakin suurimmalla osalla meistä, useat tekijät. Ajanhallinnan ja suunnitelmallisuuden lisäksi toimivan arkipaletin löytämisessä keskeistä on kokemus siitä, tuoko vai viekö liikunta energiaa. Auttaako treeni jaksamaan vai tuntuuko se pakkopullalta? Liikunnan tulisi olla arjessa jaksamista tukeva tekijä. Tekemisestä nauttiminen ylläpitää motivaatiota ja liikunnan jatkuvuutta. Siksi sitä, liikunnan iloa on syytä vaalia! Valmennuksessa keskitytään perustekemiseen, joka on pitkällä aikajänteellä ainoa kestävä keino hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja tavoitteiden saavuttamiseen.

Mielestäni valmennussuhteessa on tärkeintä, että kaiken keskellä on asiakas henkilökohtaisen elämäntilanteensa, taustansa ja tarpeidensa kanssa. Trail Teamissa harjoitusohjelmat valitaan yksilön lähtökohdista käsin ja valmentajana olen säännöllisessä vuorovaikutuksessa valmennettavan kanssa. Vuorovaikutus ja tuki ovat avaimia toimivaan valmennussuhteeseen ja valmennettavan henkilökohtaisten tavoitteiden saavuttamiseen.

Olipa tavoitteesi sitten juoksun opettelu, parempi arjen jaksaminen, kunnon kohottaminen tai kilpakuntotapahtumaan osallistuminen, olet lämpimästi tervetullut XC-Partyn Trail teamiin! Yhdessä tekemisessä on voimaa!