Oma tili

Kesätyöntekijämme Lilia nauttii monipuolisesta liikunnasta ja työstään XC-Partyssa

Moikka! Mä oon Lilia, ja tässä vähän erilaisessa blogitekstissä pääset tutustumaan muhun, XC-Partyn kesätyöläiseen.🤗

Asun Oulussa ja olen 17- vuotias. Menen syksyllä lukion toiselle luokalle, mikä on todella jännittävää! Sen lisäksi minulla starttaa syksyllä taitouinnin seitsemäs kausi. Ennen taitouintia harrastin tekniikka- ja kilpauintiryhmissä uintia viitisen vuotta. Kesätöissä vastaan sosiaalisen median julkaisuista, blogeista sekä erilaisista verkko- ja kuvaushommista.

XC-Partyssa on mukava olla kesätöissä, sillä tykkään itsekin liikkua ulkona. Suosikki luontoliikuntaani on ehdottomasti patikointi Lapissa!😍 Siellä on niin nättiä ja raikkaan tuntuinen ilma. Toisena tulee sup-lautailu Oulujoessa. Kaikki vesiurheilut ovat lähellä sydäntäni.💙 Myös laskettelu on mukavaa hommaa talvisin, siinä kun voi vaan antaa mennä. 

Ylläksellä maastopyöräily on mukavaa.

Ulkoilma rentouttaa sisäliikuntaa harrastavaa

Olen viettänyt henkilökohtaisesta urheiluelämästäni suurimman osan uimahallilla, ensin kilpauinnin ja myöhemmin taitouinnin parissa. Kilpailulliset harrastukseni siis ovat kuuluneet, ja kuuluvat vieläkin sisäurheilun maailmaan. Kuitenkin kun olen liikkunut sisällä paljon, on se oikeastaan lisännyt arvostustani entistä enemmän luontoliikuntaa kohtaan. Ulkoilmaan pääsy, ihan vaikka lähimetsään, vie ajatukset pois välittömästi kouluhommista ja taitouinnin tavoitteellisuudesta. Jotenkin ulkona oleskeleminen ja liikkuminen tuo tietynlaisen rentoutumisen tunteen henkisesti ja fyysisesti!

Taitouinnin SM-kisat Vantaalla.

Suomen luonto ja neljä vuodenaikaa ovat ihanan virkistäviä, sillä koskaan ulkona ei näytä täysin samanlaiselta. Kesällä puut vihertävät loistossaan ja kukat ovat värikkäitä, syksyllä väriloisto suosii meitä punertavalla, oranssilla, ruskealla ja keltaisella. Talvella taas maisema on sinivalkoinen, joskus harmahtava ja keväällä vaaleanvihreä sekä keltainen. Olen sitä mieltä, että olisipa melkein tyhmää olla hyödyntämättä Suomen luonnon kauneutta vapaa-aikaan ja urheiluun!😁

XC-Partyssa on ilo olla mukana

Joskus aikaisemmin, yläasteaikoina, lenkille lähtö ulos tai hiihtäminen tuntui itselleni todella vaivaannuttavalta. Varmaankin sen takia, kun en ollut niin kokenut ulkoliikkuja. Inhottava tunne saattoi myös johtua siitä, ettei ollut oikein ollut ketään ryhmää (niin kuin taitouinnissa), joka vaatisi mut aina ulos paikalle. Niinpä se ulkoliikunta oli saattanut jäädä vähäiselle. 

Mun mielestä on super hienoa, että on tällainen yhteisö kuin XC-Party. Jos jollakin on epävarma fiilis lähteä mukaan treeneihin oman kokemattomuuden tai muun henkilökohtaisen esteen takia, olen huomannut että täällä ei tarvi jännittää! XC-Partysta löytyy kaikille sopiva liikuntavaihtoehto, ryhmä ja tapa toimia. Ja se on erittäin tärkeää, että on oma tsemppaava ryhmä, joka kannustaa sinua. Tässä toiminnassa jotenkin huokuu sellainen positiivisuus ja tsemppaava ilmapiiri! <3 Tosi mukavaa, että saan työskennellä XC-Partyssa ja kantaa oman korteni kekoon iloisen luontoliikunnan puolesta!