Oma tili

”Koko XC PARTY- tiimi puhaltaa yhteen hiileen: Onnistumme yhdessä!”

Arvot ja visio

Visiomme on levittää luontourheilun ilosanomaa, sekä olla johtava luontourheilun yhteisö ja ihmisten aktivoija kotimaassa ja kansainvälisesti.

Liikunnan riemu, yhteisöllisyys, jatkuva parantaminen ja vastuullisuus ovat arvoja, jotka ohjaavat toimintaamme. Keräämme jatkuvasti palautetta ja kuuntelemme sporttaajien toiveita. Lisäksi kehitämme itseämme kouluttautumalla, jakamalla tietoa, valmentamalla tiimeissä ja oppimalla yli lajirajojen. Vahvistumme ja opimme yhdessä. Vastuullisuus on sekä sosiaalista, taloudellista että ympäristövastuuta. Tarjoamme kohtuullisen hintaisia palveluja kannattavasti ammattilaisten työtä arvostaen. Valmennuksemme on suunniteltu kestävää liikunnallista elämäntapaa tukeviksi. Rakastamme luontoa, ja teemme kaiken luontoa kunnioittaen, koska luonto on suurin voimavaramme ja hyvän elämän alkulähde.

XC-Party Masterit ja erikoisasiantuntijat

Meillä valmentajia kutsutaan XC-Party Mastereiksi. He ovat omien lajiensa koulutettuja valmentajia, inspiroijia ja suunnannäyttäjiä. Lisäksi tiimissämme on mukana kokeneita eri alojen erikoisasiantuntijoita, jotka tuovat syvyyttä ja näkemystä palveluihimme.

Ida Meriläinen

Toimitusjohtaja, XC-Party Master, Jyväskylä

Suomen taitavin etävalmentaja, LitM, Ida on XC-Partyn toimitusjohtaja ja hiihdon superammattilainen, joka valmentaa Ski Teamissa ja luotsaa XC-Partya. Liikunnanopettajaksi valmistunut Ida ohjaa hiihtokouluja kaikille taaperoista vaareihin sekä valmentaa tilauksesta myös yrityksissä. Ida keksii taitavasti toimintaa arjen keskelle ja erilaisia somehaasteita tilillään @idameril, joilla saat buustia omaan liikkumiseen. Ida hiihtää kilpaa Team Skiersissä.

Anu Junnila

Valmennusjohtaja, kestävyysvalmentaja, Kokkola, Oulu

Kestävyyslajien moniosaaja, ammattivalmentaja Anu on uusi XC-Party:n valmennusjohtaja. Anu kehittää XC-Party valmennuksia ja organisoi mm. tyhy-päiviä yrityksille ja yhteisöille sekä vastaa XC-Party Masterien laadukkaasta työotteesta. Anulla on 19 vuoden kokemus ammattivalmentajana. Urheilijana kestävyyslajeissa hänellä on yli 30 vuoden laaja-alainen kokemus. Päälajina nykyään on triathlon, jossa MM-kisaedustus vuodelta 2023. XC-Partyssa Anun valmennukseen pääsee mm. Triathlon Teamissa, Ski Teamissa ja Running Teamissa, sekä lähivalmennuksissa. 

Päivi Lohikoski

paivi.lohikoski@directora.fi

Viestinnän ja johtamisen valmentaja, Coach, Oulu

Päivi on coach, viestinnän ja johtamisen valmentaja, e-learning spesialisti, virtuaalitiimien johtamisesta väitellyt tohtori ja yksi XC-Partyn perustajista. Pirteä ja positiivinen Päivi on varsinainen ideanikkari ja visionääri, joka jakaa rajoja ja rakkautta XC-Partyssa. Päivin intohimot ovat lukeminen ja maastopyöräily. Päiviltä voit hankkia coachausta oman potentiaalin etsiskelyyn, tavoitteiden selkiyttämiseen tai jumittavasta elämäntilanteesta pois pääsemiseen.

Yrityksille Päivi tarjoaa laadukkaita johtamis- ja henkilöstökoulutuksia. Esimerkiksi viestinnän  ja vuorovaikutuksen johtamisen sekä tiedolla johtamisen koulutukset saavat erinomaista palautetta joka vuosi.

JoniSepän valmennuksessa voit treenata monipuolisesti polkujuoksua tai hiihtoa!

Joni Seppä

XC-Party Master, Rovaniemi

Kilpahiihtäjätaustainen, polkujuoksun MM-kisoissakin juossut Joni valmentaa Running Teamissa ja ohjaa lähitreenejä Rovaniemellä. Ymmärrys harjoittelun ja arjen kokonaiskuormituksen yhteensovittamisesta ohjaa voimakkaasti tekemistä Jonin valmennuksessa. Olipa tavoitteesi sitten kisoissa, harjoittelun oppimisessa tai elämäntapamuutoksessa, niin kaikki tavoitteet ovat sovitettavissa yhteen arjen haasteet huomioiden.

Petter Kukkonen

XC-Party Master, Jyväskylä

petterkukkonen@gmail.com

Petter “Pede” Kukkonen on ammattivalmentaja, yhdistetyn maajoukkueen entinen pääkoutsi, kirjailija, puhuja sekä tehnyt talvilajien parissa 15-vuotisen työuran. Peden erityisalaa on maastohiihto. Tällä hetkellä Petter työskentelee Jyväskylässä Laajavuoren alueen kehittäjänä. Valmennusideologiassaan Petter haluaa johdattaa valmennettavaa oman ajattelun ja tuntemusten tarkkailun kehittymisen kautta huipputulokseen. 

Liis Kukkonen

Liis on polkuja juokseva fysioterapeutti ja terveystieteiden maisteri. Liis toimii esihenkilönä ja fysioterapeuttina Fysios Mehiläisessä Jyväskylässä. XC-Partyssa Liis auttaa silloin, kun tarvitaan fysioterapeutin näkökulmaa ja apua urheiluvammoista toipumisessa. Liis antaa oman panoksen Petter Kukkosen valmennettavien voimaharjoitteluun.

Eeva Löfgren

Unilääkäri, LT, Oulu

Eeva on unen superosaaja, unilääkäri, knk-lääkäri ja lääketieteen tohtori. Kiinnostuksen kohteita ovat palautuminen, arkijaksaminen ja naisen unen erityispiirteet.  Eeva liikkuu juosten, kävellen, punttisalilla, ja välillä myös suunnistaen ja meloen. Aika monta pk-treeniä on tapahtunut myös raivaussaha käsissä. Tavoitteena Eevalla on lisätä tietoa palautumisesta ja unesta tunnistaen samalla myös voimavarat elämässä.

Olisitko sinä sopiva Masteriksi?

Oletko koulutettu valmentaja?

Löytyykö sinulta sekä osaamista että intohimoa luontoliikuntalajeihin? Entä tiimityötaitoja ja kykyä tehdä yhteistyötä ja viedä asiat sovitusti loppuun? Ole yhteydessä meihin ja katsotaan mitä yhteistyötä voisimme saada aikaan.

Satu Lipiäinen

Lajimentori, XC-Party Master, Lappeenranta

info@xcparty.fi

Analyyttinen, tavoitteellinen, ja sydämellinen Satu on uusin lajimentorimme Running Teamissa. Satu on maailmanluokan ultrajuoksija ja monilahjakkuus, joka on tehnyt energiatekniikasta väitöskirjan Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa. Satulla on pohjoismaiden ja ME 12h ultrajuoksussa ja legendaarisen Spartathlonin kolmas sija. Satu mentoroi Running Teamissa, pitää verkkoluentoja ja lenkkejä tilauksesta.

Aija Söyrinki

XC-Party Master, Oulu

Lääkiksessä opiskeleva Aija hiihtää kilpaa Vuokatti Ski Teamissa. Pirteän ja innostavan Aijan treeneissä nauretaan paljon, vaikka treenataan myös kovaa. Aija valmentaa tilauksesta. Hänen kanssaan pääsee treenaamaan mm. hiihtoa, rullahiihtoa, kuntopiirejä ja juoksua. Aija on opiskellut yliopistossa ravitsemustieteen sivuaineen.

Mika Kankainen

XC Party Master, Oulu

Mika on  pyöräilyä, kendoa ja monenlaista luontoliikuntaa harrastava ikuinen maisemien ja auringonlaskujen ihailija. Koulutukseltaan tämä DI, LH, Mt- ja päihdeohjaaja, VOK1 ja VOK2 (SLU/Suomen Kendoliitto 2011), Senior Personal Trainer (Virpiniemen Liikuntaopisto, 2018) ja elintapaohjauksen ammattilainen (UKK-instituutti, 2019) vaikuttaa Oulussa.

Keijo Vehkakoski

XC-Party Master, Jämsä

Keijo Vehkakoski on intohimolla luonto- ja elämysliikuntaan suhtautuva matkailualan opettaja Keski-Suomessa. Jämsänkosken Ilveksen aktiivina ”Keke” on mukana tuottamassa pyöräilyyn liittyviä tapahtumia ja kisailee itsekin kilpakuntoiluasenteella pyöräilyssä ja hiihdossa. XC-partyssa Keke sparraa ja innostaa ihmisiä harrastamaan luonnossa hyvinvointiliikuntaa.

Katja2019-3

Katja Vainikainen

Urheilun psyykkinen valmentaja, coach, kasvatuspsykologi, KM, Oulu

Katja työskentelee ja opettaa psykologisen valmennuksen, coaching- ja valmennustaitojen kouluttamisen, ammatticoachien ohjauksen sekä urheilijoiden psyykkisen valmennuksen ytimessä. Koulutukseltaan hän on urheilupsykologiaan ja kriisi- ja traumaterapiaan perehtynyt kasvatuspsykologi, KM, ratkaisu- ja voimavarakeskeinen lyhytterapeutti, NLP Master practitioner ja paljon muuta. Työssä Katjaa innostaa tehdä näkyväksi niitä voimia, jotka jylläävät tunteiden taustalla ja yhdistävät mielen ja kehon.

Katjan mottona on: elämä on helpompaa tanssien kuin marssien. Katja on psyykkisen työn moniosaaja, jonka elämänilo kumpuaa mahdollisuudesta kaataa raja-aitoja ja soveltaa osaamistaan yrittäjänä monipuolisesti.

Jani Oravamäki

XC-Party Master, Oulu

jani.oravamaki@gmail.com

Jani on tiimin kestävyys- ja maastohiihtovalmentaja lähes parinkymmenen vuoden kokemuksella. Hän on kuntohoitaja koulutukseltaan ja tehnyt töitä pitkään hyvinvointi- ja terveysalalla. Jani valmentaa yksilövalmennuksena sekä vetää hiihtokouluja.

Piia Hämäläinen

Naisten fysiikkavalmentaja, Ylivieska

@jylhapiia

Piia on erityisesti naisten fysiikkavalmennuksesta ja ihmisten erilaisuuden ymmärtämisestä sekä meissä jokaisessa lymyilevän piilevän potentiaalin metsästämisestä innostunut ja inspiroitunut kolmen teinin äiti, liikuntapäällikkö ja liikunnanohjaaja AMK. Piia surffailee perimenopaussin aalloilla uusinta valmennusosaamista arkeen ujutellen ja Piialla onkin alati jatkuva into oppia uutta ja kehittää itseään. Päivätyönsä ohessa hän valmentaa tulevana syksynä uudessa naisten valmennuksessamme. Piian lempilajit ovat maastopyöräily, juoksu ja saliharjoittelu, ja erityisesti maastopyöräilyn maratonmatkat ovat tarjoilleet ylä- ja alamäkiä sekä tärkeää omakohtaista oppia. Piian tavoitteena on lisätä monipuolisesti naisten ymmärrystä hormonien vaikutuksesta treenin, ravinnon ja levon tarpeisiin sekä näin auttaa naisia näkemään itsessään piilevä voima, rohkeus ja onnistumisen kyky.

Irina Nousiainen

nousiainen.irina@gmail.com

Urheiluhieroja, Rovaniemi

Irina on kilpakuntoileva polkujuoksija ja hiihtäjä, joka tarjoaa urheiluhierontapalveluja Rovaniemellä. Irinalle kestävyysliikunta on elämäntapa ja tapa saada energiaa arkeen. Kestävyysliikunnalla pystyy nauttimaan luonnosta ja edistämään samalla omaa terveyttä. Varaa Irinalta aika hierontaan, jos käyt Rovaniemellä tai varsinkin, jos asut siellä.

Bettina Wikström

XC-Party Master, Jyväskylä

bettinaaaw

Bettina Wikström on kilpahiihtotaustainen kestävyysharjoittelun tietoutta ja liikunnasta nauttimisen taitoa edistävä valmentaja. Bettina on liikuntatieteiden kandidaatti ja liikuntafysiologian maisteriopiskelija Jyväskylän yliopistossa. Bettinan valmennukseen pääset hiihtomyllyissä ja K18 Liikuntaleikkikoulussa. Voit kysyä Bettinaa myös henkilökohtaiseksi koutsiksesi!

Maija Oravamäki

XC-Party Grand Master, Oulu

sporttioravat@gmail.com

Grand Master Maija on kansainvälisissä kestävyysurheilukisoissa marinoitu urheilija ja koulutettu valmentaja. Maija on voittanut useita Suomen mestaruuksia mm.juoksussa ja hiihdossa eri matkoilla. Hän on edustanut Suomea arvokisoissa EM- ja MM-kisoissa ja kiertänyt maailmaa seikkailu- ja muissa urheilutapahtumissa. Grand Masterin tittelin hän sai meiltä legendaarisen UTMB -vuorijuoksukisan ja pitkän kokemuksensa ansiosta.

XC Party Masterit ovat urheilijoita ja inspiroivia liikunta-alan vaikuttajia, jotka jakavat kanssamme samat arvot. He kirjoittelevat blogiimme, vierailevat luennoilla ja avustavat leireillä ja klubilenkeillä. He ovat mukana järjestämässä tapahtumia ja yritysvalmennuksia.

Arto Tikkala, Rovaniemi, MTB ajokoulut

Riikka Jauhiainen,  Jyväskylä – K18 Liikuntaleikkikoulu

Reetta Hallila,  Jyväskylä – K18 Liikuntaleikkikoulu

Onni Kaapu, Tampere

Mari Parkkari, K18 Liikuntaleikkikoulu Oulu

Johanna Alppi, Rovaniemi – Kehonhuoltosessiot virtuaalisena, luennot

Tiia Rantala, Hiihtokoulut, K18 Liikuntaleikkikoulu, Oulu

Kalle Lipiäinen, Lappeenranta – Luennot, blogit

Topi Kiljunen, Helsinki, Pallaksen Pöllöt, Suomen Latu, Hiihtovalmennus

Kristo Halme, Karkkila, juoksukoulut