Oma tili

Liikuntaravitsemusta positiivisella otteella- Tervetuloa XC Partyyn Tiina Mattsson

XC Partyyn on juuri liittynyt vahva ravitsemusalan osaaja, Tiina Mattsson. Tiina on väitellyt ravitsemustieteestä ja intohimonaan hänellä on liikuntaravitsemus. XC Partyssa Tiinan osaaminen täydentää meidän valmentajiemme osaamisia verkkovalmennuksissa ja lisäksi hänen palvelujaan on mahdollista hankkia suoraan meiltä tulevan kevään aikana. Kurkataanpa hieman Tiinan taustoihin:

Kuka olet ja mistä tulet Tiina?

Olen positiivinen ravitsemuksen ammattilainen, jonka sydän sykkii liikuntaravitsemukselle. Olen itse harrastanut koko ikäni erilaisia urheilulajeja ja nautin siitä, että saan nyt tehdä töitä liikkujien ja urheilijoiden parissa ravitsemuskulmalla. Minulle tärkeää ravitsemusvalmennuksessa on aina positiivinen ja käytännönläheinen ote, joka tukee liikkujia tavoitteisiin pääsemisessä ja palautumisessa.

Polkujuoksu tarjoaa haastetta ja elämyksiä

Harrastan polkujuoksua, se on upeaa kaikkina vuoden aikoina ja paras paikka palautumiseen itselleni on muutenkin luonto. Laji tarjoaa upeita mahdollisuuksia kehittymiseen, sillä polkujen maastovaihtelut tarjoavat aina uusia haasteita ja upeita elämyksiä. Pitkillä polkujuoksumatkoilla huolehdin myös itse riittävästä nesteytyksestä, hiilihydraattivarastojen tankkauksesta sekä tietenkin ruokailusta lenkinjälkeen, jotta tehokas palautuminen on mahdollista.

Tiina on positiivinen ravitsemuksen ammattilainen, jonka sydän sykkii liikuntaravitsemukselle. Hän nauttii siitä, että saa nyt tehdä töitä liikkujien ja urheilijoiden parissa ravitsemuskulmalla.

Ravitsemuspreppausta XC Party valmennuksissa

Haluan tuoda positiivista urheiluravitsemustietoutta ja energiaa treeneihin XC Partyn liikkujille luentojen, valmennusten ja muiden infojen muodossa. Haluan olla myös helposti lähestyttävä tiimiläinen tässä upeassa porukassa. Meidän kanssa voi aina sparrailla ravitsemukseen liittyviä asioita (ja miksei muitakin asioita :D)

Mitkä ovat lemppari- ja inhokkiruokasi?

Hirveän vaikea kysymys, kun tykkään melkein kaikista ruoista. Ehkä omia suosikkeja on erilaiset mausteiset ruoat (thai, meksikolainen, nepalilainen). Ihan suomalainen kotiruokakin on loistavaa, mutta se on kärsinyt ehkä pienen inflaation, kun sitä on tullut syötyä lapsiperheen arjessa nyt noin 90 % ajasta. Ei minulla ole varsinaisia inhokkiruokia, mutta jos saan valita ruokaa, niin en tilaa maksaruokaa 😉

Miten tankkaat pitkillä lenkeillä?

Pitkillä lenkeillä huolehdin nestetasapainosta ja hiilareista. Kisoissa tai kisavalmistautumisessa aloitan näiden nauttimisen tasaisesti suorituksen alusta saakka, mutta omissa treeneissä en kanna hiilareita alle 2  tunnin lenkeillä mukana. Kisavalmistautuminen myös ravitsemuksen suhteen on hyvä aloittaa jo hyvissä ajoin ennen tapahtumaa.

[metaslider id=5895]