Oma tili

XC-Party podcast – luontourheilun rakkautta ja raastoa

Tämä on XC-Party Podcast! Kestävyys- ja luontourheilun rakkautta ja raastoa! Löydät meidät kaikilta kuuntelualustoilta mm. Spotifysta ja Podtailista.

Dreamteamit kestävyysurheilussa

Tämä on XC-Party Podcast! Kestävyys- ja luontourheilun rakkautta ja raastoa! Minä olen Ida Meriläinen kestävyysvalmentaja, ja juttelen mielenkiintoisten vieraiden kanssa kestävyys- ja luontourheiluun liittyvistä aiheista.

Tänään vieraana on tuore 12 tunnin juoksun maailmanennätyksen haltija Satu Lipiäinen ja puoliso-huoltaja Kalle Lipiäinen Lappeenrannasta. Puhumme Sadun hurjasta suorituksesta ja tiimityön uskomattomasta voimasta.

Tutkimusten mukaan resepti menestyvään tiimiin rakentuu intohimoon, yhteisiin arvoihin, luottamukseen ja toimivaan viestintään. Antaako Kalle Satulla juomaksi tiskivettä, entä kuinka Satu pääsi vaikeiden hetkien yli maailmanennätysjuoksussa, vai pääsikö? Kuinka Satusta ja Kallesta tuli dreamteam?

Nappaa meidät korviisi työmatkalle, lenkille ja vapaa-ajalle ja tule kanssamme kokemaan kestävyys- ja luontourheilun rakkautta ja raastoa!

Flow-jahti juoksussa ja hiihdossa 

Kääk!! XC-Party Podcastissa tehdään tässä jaksossa lajinvaihto, kun Suomen paras keskimatkojen juoksija Joonas Rinne opettaa Idalle ratajuoksun saloja ja Ida pistää Joonaksen rullasuksille. Miten käy uudenlaisen lajin kanssa? Syntyykö jo nyt flow-kokemuksia? Entä mikä on Joonaksen happy place? Milloin flow-kokemukset vievät mennessään tämän moninkertaisen Suomen mestarin – vai vievätkö? Tiesitkö, että jotkut eivät koe koskaan flow tilan kaltaisia tunteita? 

Jaksossa kuullaan myös kestävyysurheilija Maija Oravamäen puheenvuoro flow kokemuksesta, sekä johtamisen asiantuntija Päivi Lohikosken ajatuksia flow tilasta.

Flow tilaa kuvaillaan euforiseksi tunteeksi, jossa voimavarat tuntuvat rajattomilta, jalat leijuvat ilmassa ja koet sulautuvasi ympäröivään maisemaan. Silloin, kun tähän tunteeseen pääsee kiinni, tuntuu sporttisuoritus kevyeltä ja helpolta, jopa euforiselta. Joskus sen saa, mutta läheskään aina ei. Sitä tunnetta kuitenkin moni jahtaa. Eniten flow’ta kokevat ihmiset ovat tutkitusti onnellisimpia. 

Nappaa meidät korviisi työmatkalle, lenkille ja vapaa-ajalle ja tule kanssamme kokemaan kestävyys- ja luontourheilun rakkautta ja raastoa!

“Trails are calling!”

Urheilusomea vai someurheilua?

Parhaimmillaan some buustaa omaa urheilullista identiteettiä, mutta se myös helposti syö sitä. Urheilusomessa on mahdollisuus luoda oma tiimi ja verkosto, mutta se on myös paikka, jossa helposti tulee vertailleeksi muiden hurjia treenipäivityksiä ja kauniita kehokuvia. Mitä me laitamme someen ja mitä siellä haluamme nähdä? Miltä tuntuu saada palautetta verkossa ja millaista palautetta saamme? Kannattaako somessa ylipäätään olla?

Tämä on XC-Party-podcast! Kestävyys- ja luontourheilun rakkautta ja raastoa. Vieraana jaksossa ovat lääketieteen opiskelija, entinen kilpahiihtäjä Aija Söyrinki ja 12 tunnin juoksun maailmanennätyksen haltija, energiatekniikan väitöskirjatutkija Satu Lipiäinen. 

Nappaa meidät korviisi työmatkalle, lenkille ja vapaa-ajalle ja tule kanssamme kokemaan kestävyys- ja luontourheilun rakkautta ja raastoa!