Oma tili

Viisi vinkkiä talviharjoitteluun

Lipsuuko juoksulenkeillä? Tympeääkö tarpominen hangessa? Ei hätää – näillä vinkeillä nautit kestävyysharjoittelusta myös talvella!

Moni juoksija ja pyöräilijä manaa Suomen pitkää talvea, ja halajaa esimerkiksi etelän lämpimään – mutta syyttä suotta! Vastaa lumen kutsuhuutoon, ja rakastu talveen. Ihastumisen jälkeen oikein toivot, että voit tehdä vappusatasen (tai -kympin) hiihtäen pyöräilyn sijaan!

1. Yhteislenkit

Yhteislenkit: porukassa metsään. Hyvässä seurassa inspiroituu ja toivoo, että lenkki ei koskaan päättyisi.

2. Nauti pimeästä!

Nappaa otsalamppu päähän ja suuntaa seikkailuun heti aamusta. Auringonnousun todistaminen saa hymyn huulille!

3. Leiki suksilla

Lumipyry mahdollistaa jopa kaupungilla hiihtämisen! Valitse vanhimmat ja kuluneimmat suksesi, ja hiihdä torilla. Tosi hauskaa ja takaan, että ilahdutat menollasi myös muita! P.s muista liikennesäännöt ja muiden huomiointi!

Hiihto muutenkin antaa ihan mielettömän paljon! Ei pelkästään huikeita maisemia, fyysistä kuntoa, elämänlaatua ja kokonaisvaltaista hyvinvointia – vaan myös ystäviä! Hiihto on yksi niistä lajeista, jotka yhdistävät ja joiden parissa on mahdollista saada tuttuja, kavereita ja ystäviä. Mikä muu laji on sellainen, että tervehdit vastaantulijoita, hiihdät vieraiden ihmisten kanssa yhtä matkaa ja tutustut eri-ikäisiin ihmisiin? Hiihto ei ole vain hengästymistä ja urheilua, vaan se on niin paljon enemmän.

4. Yhdistä lajeja

Tiesitkö, että useamman lajin harrastaminen (kutsutaan myös multisportiksi) mahdollistaa ehjän ja turvallisen harjoittelun? Multisport paitsi hajauttaa kuormitusta, tuo myös lisää mielekkyyttä harjoitteluun.

Sydän- ja verenkierto- ja hengityselimistöä voi harjoittaa monipuolisesti usean lajin voimin. Jos tavoitteesi on juoksussa, ohjaamme tekemään 1-2 jalkalenkkiä viikossa ympäri vuoden – tai esimerkiksi lopettamaan hiihtolenkit lyhyeen hölkkälenkkiin!

Etkö halua menettää juoksun kimmoisuutta? En minäkään – yhdistä lajeja. Hölkkää hiihtoladulle, jatka suksien ja hölkkää takaisin kotiin. Hermosto ja lihakset kiittävät.

5. Jousta harjoitusohjelmaa noudattaessasi

Jousta harjoitusohjelmaa noudattaessasi – tsekkaa sääennusteet ja suunnittele treenien sisältö keli huomioiden. Tee juoksuvedot ennen lumipyryä – ja ota selvää aurauskaluston prioriteettijärjestyksestä.

Meidän tiimeissämme harjoitellaan monipuolisesti eri lajeja hyödyntäen. Supermutsit, Trail Team ja Ski Team ovat toiminnassa ympäri vuoden, ja voit tulla mukaan milloin vain. Paras aika aloittaa on nyt.