Oma tili

XC Party Hero Mika syttyy maastopyöräilystä

Mika Mäenpää liittyi hiljattain MTB verkkovalmennustiimiin ja valmentautuu Jani Oravamäen ohjauksessa kohti loppukesän MTB tapahtumia ja ensi talven hiihtokisoja. Sympaattinen Mika valmistuu kohta DI:ksi yliopistolta ja ammentaa voimaa ja elämyksiä elämään poluilta. Tehdäänpä Mikalle haastis!

Mikä maastopyöräilyssä sytyttää?

Mtb:ssa kiinnostaa lajin monipuolisuus ja vaativuus. Kokoajan pitää olla hereillä ja keskittyä, koska muuten on naamallaan polulla. Lajiin ei voi kyllästyä, koska aina löytyy uusia polkuja tai juttuja missä voi kehittyä.

Sinä myös juokset, miksi?

Juoksu on parasta koska se on niin yksinkertaista ja helppoa, käytännössä täysin vastakohta MTB:lle. Voi vaan heittää lenkkarit jalkaan, aivot narikkaan ja lähteä juoksemaan. Polkujuoksu tuo lajiin haastetta ja mielenkiintoa, jos asfaltilla juoksu käy tylsäksi.

Minkälaisia tavoitteita sinulla on?

Haluan ehdottomasti kehittyä MTB:ssa nopeammaksi ja itsevarmemmaksi kuskiksi. Peruskestävyyttä tarvii eniten pitkissä kisoissa ja sitä lähdetään kesäksi rakentamaan.

Vauhtikestävyys on tullut salibandystä. Juoksussa haluan kehittää erityisesti polkujuoksutekniikkaa ja vauhtia. Pitemmän ajan tähtäin on kuitenkin hiihdossa, joka on tällä hetkellä ykköslaji. Haluan kehittää hiihtotekniikkaa ja kestävyyttä tulevan talven kisoihin.

Miksi juuri XC Party?

XC Party oli luonnollinen valinta, koska valmentajilla on ammattitaitoa kaikista mun lajeista ja MTB reenaaminen on suunniteltu niin, että se tukee myös mun muita lajeja.

MTB tiimissä saat uutta tietoa ja virtaa harjoitteluusi, ajotekniikkaan oppia ja uusia kavereita. Valmentajan voit itse valita: Anu Junnila, Susanna Ylinen ja Jani Oravamäki ovat kaikki kokeneita kestävyysvalmentajia ja urheilijoita.

Mika kävi Iinatin liikuntamaassa treenaamassa SporttiOravien Janin ja Maijan kanssa.

FAQ

1. Musiikilla vai ilman?

Ehdottomasti musiikilla

2. Lempibändi?

Riippuu treenistä. Mk, vk ja voimareeneillä Rammstein, muuten Scooter.

3. Luottovarusteet?

Polar Vantage V sykemittari, Salomon S/Lab Ultra 2 juoksukengät ja Oakleyn Radar EV path vauhtilasit

4. Aiemmat lajisi?

Jalkapallo, salibandy, motocross

5. Seurusteletko?

En

6. Missä näet itsesi 40-vuotiaana?

Työuralla jonkun teknologiayrityksen johtotehtävissä tai yrittäjänä. Urheilussa lajeina on varmaan hiihto, MTB ja juoksu. Vähintään yksi ultramaraton juostuna ja TOP3 sijoituksia kisoissa.

7. Jos olisit eläin, mikä eläin olisit?

Leijona

8. Mitä toivot tulevalta kesältä?

Hyviä kelejä, koronan loppumista, valmistumista ja tottakai menestystä MTB:ssä. Toivon myös, että kaikki suunnittelemani kisat järjestetään.

9. Mitä syöt mieluiten kovan treenin jälkeen?

Kanapasta tai tortillat