Oma tili

XC Party kasvaa – Tervetuloa mukaan XC Master Maria Harju

Oulun XC Partyssa tulee muutoksia kesän ja syksyn aikana, kun mukaan remmiin astuu Maria Harju. Maria on entinen kilpahiihtäjä, liikunnan opettaja ja kohta kolmen lapsen äti, joka rakastaa monipuolista luontoliikuntaa. Maria tulee vetämään treenejä K18 Liikuntaleikkikoulussa ja klubilla. Myös Supermutseissa hän tulee olemaan mukana, onhan hän itsekin supermutsi! Teimme Marialle haastattelun:

Kuka olet ja mistä tulet? Olen Maria Harju Oulusta,Haukiputaalta.

Minkälainen liikuntatausta sinulla on? Tykkään monipuolisesta liikunnasta, joka on alkanut jo pienestä pitäen hiihdon, yleisurheilun ja erilaisten palloilulajien muodossa sekä perheen kanssa luonnossa liikkuen. Sittemmin iän karttuessa harjoittelu on suuntautunut kestävyysurheilulajeihin. Nykyään kohta kolmen tytön äitinä sovellan ja ideoin harjoituksia kestävyystyyppisten tavoitteiden eteen niin, että usein lapsetkin ovat osana harjoituksiani.

Mikä on salainen supervoimasi? Supervoimani on jaksaminen vielä hetki senkin jälkeen, kun jalka ei enää nouse.

Mitä teet harjoituksen jälkeen ensimmäisenä? Treenin jälkeen vaihdan kuivan paidan ylle ja syön niin nopeasti kuin voin.

Mikä on avain liikunnalliseen elämään? Lapsuuden monipuolisen liikunnan merkitys liikunnallisen elämäntavan rakentamisessa on tietenkin kiistaton, mistä itsekin saan olla kiitollinen. Oma sitoutuminen toistaa yksinkertaiseltakin tuntuvia asioita (treeni, ravinto, palautuminen) ja joustaa niissä oma sen hetkinen elämäntilanne huomioiden on mielestäni tärkeää aikuisena. On hyvä välillä palauttaa mieleen omat arvot ja tavoite.

Missä treenaat mieluiten? Suosikkiteenipaikkani on Iso-Syöte.

Mikä on kevyen jalan salaisuus? Parhaiten kulkee rennolla ja iloisella fiiliksellä. 

Mikä on paras urheilumuistosi? Paras urheilumuisto on ehkä nuorten KLL:n mestaruus v 2002 mutta paljon muitakin löytyy.. Harjoittelut Ritun kanssa  ja pääsy treenaamaan ammattilaisten opastamana. Monet lenkit sisarusten, oman perheen ja treenikaverien kanssa hikipisaroineen, itkuineen ja nauruineen.

Kumman valitset?

Iivo vai Rise? Olympiavoittaja on olympiavoittaja eli sanotaan Iivo.

Olut vai siideri? Menen vesi- ja maitolinjalla.

Tunturit vai vuoret? Tunturit riittävät tasaamaan kasvatille.

Joki vai järvi? Järvi.

Mustikka vai mansikka? Sekoitus on paras mutta mustikoita arvostan hieman enemmän, kun lapsena on pitänyt niitä poimia tosi paljon.

Kesä vai talvi? En dissaa kumpaakaan mutta kilpahiihdon jälkeen olen tykästynyt enemmän kesään.