Oma tili

XC Party Master esittelyssä Riikka Jauhiainen

Rooli XC Partyssa: Tulen vahvistamaan Jyväskylän hubin toimintaa ja nyt saamme pyörimään K18 Liikuntaleikkikoulun myös tänne!

Ammatti: luontoliikuntaohjaajaksi pian valmistuva erityislasten koulunkäynninohjaaja.

Sporttitausta: Aikoinaan hevoset vaihtui monipuoliseen liikkumiseen ja nykyään onkin kiehtovaa haastaa kehoa ja mieltä pitkäkestoisilla suorituksilla. Koen olevani kilpaileva kuntoliikkuja, jolle seikkailu-urheilusta on tullut suosikkilajini monipuolisuutensa vuoksi.

Seikkailukisoissa olen saanut nousta useamman kerran palkintopallille niin nais-kun sekasarjassakin. Maastopyöräilyssä sekä polkujuoksussa sijoitun usein kymmenen joukkoon. Tänä vuonna sain Tahko MTB:ssa ensimmäisen ikäsarjavoiton. 🙂

Koen olevani kilpaileva kuntoliikkuja, jolle seikkailu-urheilusta on tullut suosikkilajini monipuolisuutensa vuoksi.

1. Mikä laji saa sinut syttymään? Miksi?

Kyllä se on ehdottomasti maastopyöräily. Tässä lajissa olen saanut ja uskon että saan vielä jatkossakin haastetua itseäni parhaiten. Seikkailukisoissakin on iso osa maastopyöräilyä.

2. Paras ja hienoin urheilukokemuksesi?

Offroad Finnmark 300km vuonna 2019. Todella hieno kokemus! Gps:n avulla ajettiin avotuntureita ja ihasteltiin upeita maisemia. Yllätykseksi sijoituttiin vieläpä kymmenen sakkiin. Kilpailut ovat tähän mennessä pisimmillään olleet 24h/ 230km. Tänä vuonna tavoitteena on Lost in Kainuun 48h/ n.400km pitkä kilpailu.

3. Miksi opiskelet luontoliikuntaohjaajaksi?

Kaipasin taukoa ohjaajan töihin ja olin pitkään kerännyt rohkeutta lähteä opiskelemaan. Tämä koulu tuntui heti omalta.  Luonnossa liikkuminen ja siitä nauttiminen on itselle niin tärkeää, että on hienoa päästä jakamaan sitä tunnetta myös muille. Luontoliikuntaohjaajan työnkuva on todella laaja. Se voi olla metsäjoogaa, auringonlaskumelontaa, kalliokiipeilyä, geokätköilyä, tiukkaa maastopyöräilyä tai ihan mitä vaan 🙂

4. Mitä teet ensin treenin jälkeen?

Taidan usein istahtaa rappuselle hörppäämään loput pullosta samalla päästän koirat pihalle pissalle.

5. Suosikki treenimaasto?

Saariselkä on paikkana ihan huippu! Sen MTB -reitti on mukavia ajaa. Löytyy maisemia ja haasteita 🙂 En tykkää niinkään teknisestä maastosta vaan ajelisin tai hölköttelisin mieluiten mäntykankaita.

6. Kuka sinua inspiroi?

Ihailen perheen äitejä ja isejä, jotka arjen pyörittämisen keskellä saavat treenattua itsensä uskomattomiin suorituksiin🤩

Kyllä vai ei?

Strava- kyllä
•  Musiikki lenkillä- ei, äänikirjaa harvoin
• Ysärimusa- kyllä, onhan se osa teini-ikääni😄
• Kivikot- kyllä ja ei, kohtuudella on mukavia.
• Hiihto- kyllä, nykyään jo molemmat tyylit.
• Penkkiurheilu- minun kohdalla ei, en oikein katso ikinä telkkaria.

8. Synkin urheiluhetkeni?

Kyllä se on ehdottomasti tämän vuoden Tahko mtb. En ole helleurheilija ja tuolloin lämpö oli todella ahdistava. Ekan kierroksen jälkeen pistin Jussin lupaamaan, että hakee mut pois heti kun keskeytän. No, en kuitenkaan keskeyttänyt mutta tiukille otti!

En koe itseäni urheilijaksi. Olen liikkuja, harrastaja ja itseni haastaja. Kilpailut ovat motivaattoreita lähtemään lenkille räntäsateeseen, etenemään välillä sylki sitkeänä. Kisat ovat parhaita hetkiä ottaa selvää miten vahvaksi on Riikan selkäranka rakennettu.

Minua kiinnostaa juurikin pitkät matkat ja niiden mukana tuoma henkisen ja fyysisen kynnyksen ylittäminen. Olen itselleni hyvin periksiantamaton ja sisukas ja samaa odotan koutsattavilta. Uskaltaminen on vaikeaa, mutta kun sen kynnyksen yli pääsee niin voittamisen tunne on sanoinkuvaamaton. Kannustamalla, eri lähestymistavoilla ja toistoilla uskaltaa yrittää mahdottomaltakin tuntuvia asioita 🙂

[metaslider id=6659]

[metaslider id=5889]