Oma tili

Valmentajaesittelyssä XC-Master Mari Parkkari

Kuka olet ja mistä tulet?

Tervehdys, olen juoksu- ja hyvinvointivalmentaja Mari Parkkari Oulusta. Olen myös kahden lapsen äiti ja kahden siperianhuskyn lenkittäjä. Tykkään liikkua monilla tavoilla mutta polkujuoksu on ehdoton ykkönen. Nimitän itseäni tavoitteelliseksi kuntojuoksentelijaksi, mikä tarkoittaa, että haluan kehittyä ja haastaa itseäni mutta metsästän ennemmin elämyksiä ja kokemuksia kuin sijoituksia kisoissa.

Mihin asioihin haluat XC-Masterina vaikuttaa?

Haluan, että mahdollisimman moni uskaltaisi haastaa itseään. Tämä ei tarkoita, että kaikkien pitäisi osallistua hurjan pitkiin juoksutapahtumiin. Se tarkoittaa yksinkertaisesti, että uskaltaa haastaa omia uskomuksia. Lisäksi haluan auttaa kestävyysliikkujia löytämään myös voimaharjoittelun ilon.

Mikä saa sinut syttymään?

Tulitikut ehehehee.

Mikä on suurin liikuntarakkautesi ja mitä se on sinulle antanut?

Polkujuoksu on ehdottomasti mun laji. Siinä yhdistyy liikunta, luonto ja koirien kanssa puuhailu. Polkujuoksun myötä olen ymmärtänyt, että monesti meidän pystyvyyden rajat ovat itse keksittyjä. Todellisuudessa olemme paljon sisukkaampia ja kestävämpiä kuin luulemmekaan. Polkujuoksun myötä olen myös saanut hienoja elämyksiä niin kotipoluilla kuin pidemmilläkin retkillä.

Mistä aineksista syntyy onnistunut liikuntavalmennus?

Luottamuksesta ja avoimesta kommunikaatiosta. Tämä pätee sekä valmentajaan että valmennettavaan.

Mistä unelmoit?

Siitä, että pysyisin terveenä ja pystyisin liikkumaan ja tekemään minulle tärkeitä asioita. Monesti haaveilen myös pitkistä mäkinousuista, tunturiylängöistä, pitkistä juoksuseikkailuista, suklaasta ja hiljaisuudesta.

Kumpi?

Joki vai järvi? Joki
Kaurapuuro vai mysli? Kauraleipä
Avanto vai poreet? Avanto
Tumma- vai maitosuklaa? Fazerin taloussuklaa
Täysjousto/ Gravel? Fatbike koirien vetämänä
Skinnaus vai hissi? Liukulumikengät aapasuolla
Lenkillä korvissa musiikki vai metsän humina? Poluilla juostessa huminaa, hiihtäessä ja pyöräillessä podcastia ja salilla musiikkia
Yksin vai porukassa? Molemmille on paikkansa mutta yleensä lenkillä seuraksi riittää koirat