Oma tili

Valmentajesittely - Ida Merläinen

Hiihdon ammattilainen ja pirskahtelevan positiivinen valmentaja

Ida on Liikuntatieteiden Maisteri ja  kestävyysvalmentaja, joka on vetänyt satoja hiihtomyllyjä lapsista vaareihin. Saat Idasta kannustavan ja positiivisen valmentajan, joka sparraa sinua yhteistyössä kohti unelmiasi! Idan vahvuus on pedagoginen osaaminen kuntoilijoiden ja ryhmien valmennuksessa.

Ida on edelläkävijä verkkovalmennuksessa ja hallitsee teknologian avulla valmentamisen. Tuhannet seuraavat Idan menoa Instagramissa ja TikTokissa kanavalla @idameril. Idan intohimona on välittää ulkoilmaelämyksiä, hiihdon iloa ja huippua kuntoa!

Ida on Suomen positiivisin ja iloisin kilpahiihtäjä, joka tavoittelee rajojaan SM-tasolla. 

Urheilusaavutuksia

  • Suomen hiihdon viesticup 4. /2022 Team Skiers
  • SM-hiihdot 15. sprint/ 2018
  • SM-hiihdot 23. vapaa 30km/ 2019 
  • Kirkkovenesoudun SM 2. ja 3. /2023
  • Keski-Suomen vuoden opiskelijaurheilija 2019

"Ida on ihanan aito, luonteva ja kannustava hiihdonopettaja. Hänen innostuksensa hiihtoon näkyy ja tarttuu! Kilpahiihtotaustahan ei laisinkaan takaa sitä, että osaat opettaa hiihtoa toiselle aikuiselle, ryhmille saatikka lapselle. Ida osaa. Hän purkaa ja palastee hiihdon perusteet eritasoisille oppijoille sopivaksi. Hän lukee tilanteita ja ihmisiä luovasti rakentaen hetkessä pedagogisesti mielekkäitä ja toimivia kokonaisuuksia ohjauskerroilleen. Ihastelen erityisesti Idan taitoa toimia lasten kanssa. Niissä hetkissä hänen pedagoginen osaamisensa sekä luontainen taitonsa olla läsnä ja aitous korostuvat. Idan ohjauksessa lapsen on helppo unohtaa jännittäminen ja ujostelu ja uppoutua Idan huolella rakentamaan, leikinomaiseen hiihdon oppimiseen. Ainoa harmistus koitunee siitä, kun ohjauskerrat Idan kanssa päättyvät – olisi kivaa jatkaa hiihtämistä jonkun kivan ja innostavan aikuisen kanssa! Suosittelen Idaa lämpimästi niin pienten kuin isompienkin hiihto-oppilaiden ohjaajaksi.

Vahvuuksien voima

Valmentajana Ida haluaa auttaa sinua löytämään vahvuutesi. Yleensä sitä halutaan tehdä missä ollaan hyviä, joten pyritään olemaan siis hyviä liikkumaan! Monipuolisen urheilu- ja liikuntakoulutustaustan ansiosta Ida pystyy auttamaan kuntoilijoita kohti parempaa jaksamista ja huippukuntoa. Harjoittelu tapahtuu aina yksilön arjen ehdoilla. Harjoittelu rakennetaan kestävälle pohjalle, mikä vaatii kuntoilijan iän, kokemuksen ja mm. työn kuormittavuuden ymmärtämistä. 

Idan suosituimpia valmennuksia ovat Hiihtokuntoon! ja Hiihtäjän Kesä-verkkovalmennukset läpi vuoden, XC-Party Ski Team ja Hiihtomylly Jyväskylässä tammikuussa.

Idan supervoima valmentajana on…

Tiimipelaaminen! Kaikki parhaat tulokset syntyvät yhdessä tekemällä. Tiimipelaamisen voimaan Ida uskoo kaikessa. XC-Partyssa teemme vahvaa tiimityötä Masterien kesken, sekä valmentaja-valmennettava yhteistyöllä saadaan aikaiseksi uskomattoman hienoja tuloksia.

“Ida on pirteä, nauravainen ja innokas valmentaja! Valmennus tapahtuu etänä, mutta onnistuu silti helposti ja meininki on avointa. Ida osaa keskustella verkossa ja vastaa aina kaikkiin juttuihin. Toimii!😎🌿" ___ "Valmentajana Ida on super tsemppaava ja innostava! Valmennuksesta saa uusia oivalluksia ja monipuolisuutta harjoitteluun ja pääsee haastamaan itseään. Jos tarviit valmentajaa, Ida on huippu💪😊" ___ “Idalla on innostava ja kannustava opetustyyli. Kyky nopeasti huomata mitä painottaa opetuksessa ja selkeä tapa opettaa. Ida saa otteellaan lapset ja aikuiset innostumaan lajista ja nauttimaan tekemisestä ja uuden oppimisesta. Ei jätä ketään kylmäksi. Vahva suositus!”

Lähde Idan matkaan täältä