Oma tili

Valmentajesittely - Joni Seppä

Kokemus ja kestävyysliikunnan ”pitkä oppimäärä” valmennuksen ohjenuorana

Jonilla on pitkä kokemus useammasta kestävyyslajista, joista hän ammentaa lempeydellä ja ammattitaidolla oppia valmennukseensa. Ymmärrys harjoittelun ja arjen kokonaiskuormituksen yhteensovittamisesta ohjaa voimakkaasti tekemistä Jonin valmennuksessa. Olipa tavoitteesi sitten kisoissa, harjoittelun oppimisessa tai elämäntapamuutoksessa, niin kaikki tavoitteet ovat sovitettavissa yhteen arjen haasteet huomioiden.

“Ammattitaitoa ja rehellistä puhetta. Jonin ideologia kestävyysurheiluun on vertaansa vailla - tykkään!”

Oman urheilija-uran onnistumisen ja epäonnistumisen kokemukset avoimesti valmennettavien käytössä

Joni on ammatiltaan metsätalousinsinööri (AMK), mutta myös aktiivisesti harjoitteleva perheenisä. Valmentaminen on tullut kuvioihin jo nuorena, ensimmäiset valmennettavat olivat oman kaveripiirin kilpahiihtäjiä urheilulukiossa. Samoihin aikoihin hän suoritti hiihtoliiton 2-tason valmentajatutkinnon. Vuosien saatossa valmennettavien yksilöiden lisäksi hän on vetänyt myös urheiluseurojen viikoittaisia ryhmätreenejä eri-ikäisille. Oma kilpaurheilijan ura hiihdossa ja polkujuoksussa ylä- ja alamäkineen antaa vahvaa kokemusta onnistuneesta harjoittelusta, mutta myös matkalla vaanivista sudenkuopista.

Vuosien varrella hän on päässyt tekemään läheistä yhteistyötä valtakunnan kärkivalmentajien kanssa ja ammentanut sieltä pakkiinsa suuret määrät hiljaista tietoa.

“Parasta antia valmennuksessa on ollut yhteisöllisyys, ajatusten ja kokemusten vaihto ja kannustus. Valmentajan tuki ja ohjeet. Rohkeus osallistua ensimmäisiin kisoihin.”

Jonin supervoima valmentajana on…

Inhimillisyys! Välillä on omat rajat ylitetty paukkuen ja virheet on jälkikäteen tunnistettu. Avoin keskustelu, liikakuormittuneisuuden tunnistaminen ja säännöllinen seuranta ovat avaimia onnistuneeseen harjoitteluun. Kun jokaiselle valmennettavalle löydetään itselle sopiva tapa treenata, on mahdollista päästä myös niihin joskus hurjaltakin tuntuneisiin tavoitteisiin.

Lähde Jonin matkaan